Αξιολόγηση Συμπάθειας έναντι Εσωτερικής Συμπάθειας

Αξιολόγηση Συμπάθειας έναντι Εσωτερικής Συμπάθειας

Νομίζω ότι η κύρια διαφορά στο ποιος είμαι τώρα είναι ότι δεν θέλω πραγματικά να αρέσω μέσω της εξωτερικής αξιολόγησης. Θυμάμαι προσπαθώντας να καταλάβω αυτό το concept της αγνότητας και των πραγματικών προθέσεων όταν ήμουν παιδί. Δεν καταλάβαινα πολλά πράγματα ειδικά αυτά που θα πρότυπαρν οι γονείς μου και οι φίλοι μου. Γιατί δεν λες αυτό που εννοείς; Γιατί είσαι ευγενικός με κάποιον και έπειτα εντελώς διαφορετικός σε άλλη στιγμή;

Ξέρω ότι έχω πάντα αγνές προθέσεις. Δεν είχα ποτέ άλλες κρυμμένες ατζέντες ή δεν ήθελα κάτι περισσότερο από αυτό που λέω ή κάνω. Και νομίζω ότι για πολλούς ανθρώπους, τα οποία δεν καταλάβαινα, αυτό ήταν δύσκολο. Στο σχολείο, αν ενδιαφερόμουν υπερβολικά ή ρωτούσα αν είναι όλα εντάξει με κάποιον, θα μιλούσαν για μένα πίσω από την πλάτη μου και θα με ρωτούσαν αν είμαι καλά. Νομίζω, όμως, όταν είσαι τόσο μικρός και έχεις λίγη εμπειρία στη ζωή, απλά νομίζεις ότι πρέπει να προσαρμοστείς και να κρύψεις όλα τα πράγματα που σε κάνουν μοναδικό. Δεν είχε νόημα να νιώθεις τόσο άλγος από τον εκφοβισμό, οπότε κάνεις τα πάντα ακριβώς το αντίστροφο για να μην τραυματιστείς. Νικήθηκα από τους τύπους που εκφοβίζουν και αναρωτιόμουν γιατί οι άνθρωποι κάνουν κακά πράγματα ή εκρήγνυνται.

Πάντα έμενα μετανοούμενη. Η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια, η δικαιωσύνη και ο διάφορα ανοιχτό μυαλό είναι τόσο σημαντικά για εμένα, οπότε οι άνθρωποι που νομίζουν ότι δεν είμαι αυτά τα πράγματα με πληγώνουν.

Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε από όλους να μας καταλάβουν πλήρως. Δεν μπορούμε ακόμα και εμείς να καταλάβουμε πλήρως την εσωτερική μας λειτουργία, αλλά προσπαθούμε, κάτι που μας δίνει τα εργαλεία για να μας βοηθήσουν και προς τα έξω. Νομίζω ότι αντί για το να αρέσω, πάντα προσπάθησα να κατανοηθώ.
Αυτές τις μέρες δεν με πειράζει να μην περιλαμβάνομαι. Δεν θέλω να είμαι “μέσα” ή να προσπαθώ να είμαι κάτι που δεν είμαι. Οι συμπάθειες προέρχονται από εσωτερικές συμπάθειες και σπανίως (δεν μπορώ να ομολογήσω ότι δεν μου αρέσουν οι συμπάθειες εδώ!) από το εξωτερικό.

Νιώθετε ότι φοβάστε να εκφράσετε τις αξίες σας και ότι δεν ζείτε… συνεχίζεται στα σχόλια!