Το να πετάς τα φυσικά σκουπίδια είναι εξίσου θεραπευτικό με το να πετάς τα ψυχολογικά σκουπίδια

Το να πετάς τα φυσικά σκουπίδια είναι εξίσου θεραπευτικό με το να πετάς τα ψυχολογικά σκουπίδια.

Καθώς περνάμε από το σπίτι μας πετώντας αντικείμενα και συλλογές μνημειακών αναμνήσεων που κάποτε σήμαιναν πολλά για εμάς, αναρωτιέμαι σχετικά με τις σκέψεις που μας δένουν στο παρελθόν. Είναι σαν να είμαστε ακόμα παγιδευμένοι στο παρελθόν ελπίζοντας ότι ένα πουκάμισο θα μας κάνει να νιώσουμε ξανά νέοι ή να ζήσουμε ξανά εκείνη τη χαρά.

Οι σκέψεις που μας κρατούν πίσω είναι βαριές. Θυμηθείτε ότι δεν είστε πια το ίδιο παιδί που ήσασταν κάποτε. Το μίσος που δεν είχε ελεγχθεί όταν ήσασταν παιδί; Μαντέψτε ποιο εμφανίζεται ως ενήλικας. Εκδηλώνομαι από πράγματα που είναι τόσο ασήμαντα για άλλους! Απλά ανακατρίζω το παιδί που κακοποιήθηκα και χρειάζεται χρόνος για να το δουλέψω.

Απαλλαγή από τα προηγούμενα βάρη και επεξεργασία τους με κάποιον τρόπο διαπερνώντας τα όλα. Πάντα. Δεν είναι μια φορά, είναι μια συνεχής διαδικασία για να δούμε ποια συναισθήματα/αναμνήσεις μας ωφελούν τώρα και τι μπορούμε να αφήσουμε πίσω.

Απλά δεν είμαστε ο ίδιος άνθρωπος με τις ίδιες φιλοδοξίες πλέον.

Καθάρισε τα αραχνο-ηλία και ανοιξε τα παράθυρα του μυαλού μας για να επιτρέψεις στο φως να χύνεται. Αφήστε το φως να κυλάει στις ρωγμές των σκέψεών και του μυαλού μας που κάποτε ήταν σκοτεινές.

Ζήστε τη ζωή σαν να είναι νέα με τις υποθέσεις σας. Ζήστε την ευγνωμοσύνη και την ευγένεια πλήρως και όχι υποψίες.

Τι σας βαραίνει; Μια σχέση που σάπισε; Μια χαμένη ευκαιρία;

Καλή απόλαυση αυτού του νόστιμου κέικ μπανάνα-κράνμπερι. Εύκολο. Νόστιμο. Ξινό και γλυκό. Τέλειο!

Συνταγή στα σχόλια. Κέικ μπανάνα-κράνμπερι.