Περνάω πολύ χρόνο παρατηρώντας. Κυρίως παρατηρώντας την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους ανθρώπους γύρω μου.

Περνάω πολύ χρόνο παρατηρώντας. Κυρίως παρατηρώντας την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους ανθρώπους γύρω μου. Το καλύτερο μέρος του να είσαι εσωστρεφής είναι ότι δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να εισέλθεις ή να αποδείξεις το σημείο σου. Μπορεί να είναι ήσυχο μέσα σου, αλλά μέσα μου είμαι τα πάντα εκτός από ήσυχο.
Αν και δεν νομίζω ότι ήμουν πάντα ήσυχος, αλλά όπως η ανατροφή έχει έναν τρόπο να σε διαμορφώνει, συνειδητοποιείς ότι μερικές φορές οι απόψεις σου δεν έχουν πραγματικά σημασία.

Έτσι παρακολουθώ και μαθαίνω τόσα πολλά για άλλους. Μαθαίνω για το τι τους πληγώνει και τις πολλές μάσκες που φοράνε οι άνθρωποι για να τους προστατέψουν από τον πόνο που μπορεί να μην γνωρίζουν ότι έχει διαμορφώσει την ύπαρξή τους.

Αν και η φωνή μου μπορεί να παραμείνει σφραγισμένη, η καρδιά μου είναι ανοιχτή. Νιώθω σαν να γίνεται λίγο πιο θεραπευμένη κάθε νύχτα, μόνο για να ανοίγεται λίγο-λίγο χάρη στις δραστηριότητες της ημέρας.

Αδικία, πόνος, δυσκολίες, διαφωνίες, εξάντληση, σχέσεις – όλα κάνουν την καρδιά ευάλωτη.
Το προσποιητό, η ζωή σε ένα φουσκωτό, η ακραία θετικότητα, η τροφή – όλα ήταν κομμάτια για να επιδιορθωθεί η καρδιά.
Νιώθω σαν να έχουν ορισμένοι άνθρωποι κλείσει εσκεμμένα τις καρδιές τους για να αποτρέψουν τον πόνο.

Η καρδιά δεν είναι απλά ένα όμορφο μυς που βρίσκεται μέσα σας. Ακούγοντας το αδύναμο χτύπημά της, μου θυμίζει ότι όλοι έχουμε τον ίδιο μυς αυτόν. Αφήστε το να σας οδηγήσει σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία σε αυτόν τον κόσμο. Αφήστε το να μιλήσει γι’ αυτά που έχουν σημασία. Ας θυμάται τι πραγματικά είναι πραγματικό για εμάς. Αφήστε τις καρδιές μας να διεισδύσουν στο καλό που μπορούμε να κάνουμε και μην αγνοούμε ελπίζοντας οι άλλοι να το λύσουν. Όχι. Εμείς έχουμε δοθεί αυτό το δώρο να θεραπεύσουμε.

Αυτή είναι η τούρτα μου σοκολάτα-μέντα φράουλα 🙂 Συνταγή στον σύνδεσμο στο προφίλ και στα σχόλια!

Σάρα xx

_____________________________________